Als klein meisje kwam Dianne voor de eerste keer in contact met energie healing. Ze zag hoe een tante haar handen bij een ander familielid op het hoofd legde. Diegene had  hoofdpijn, welke later verdwenen was. Op dat moment was Dianne haar gedachte: ‘dat’ is handig! ‘Dat’ wil ik later ook kunnen”. ‘Dat’ was Reiki. 

In 1995 kwam Reiki weer op haar pad doordat haar dochter heel ziek werd. Er werd Reiki gestuurd door haar tante en collega’s. Vanuit Indonesië naar Nederland. Dianne haar dochter doorliep het hele protocol van de chemotherapie behandeling. Precies zoals het moest, wat uitzonderlijk was volgens de dokter. Ze is nu een gezonde jonge vrouw. 

Het lezen van het boek de Celestijnse belofte en artikelen over Reiki, deden Dianne besluiten in 1997 Reiki 1 te gaan leren bij haar tante, die inmiddels Reiki Master is. In 1999 volgde Reiki 2. De jaren daarop maakte Dianne mooie ervaringen mee en zag ze dat healing werkt. In 2017 word ze, na level 3  te volgen, ook Reiki Master. Het geeft maar aan dat niet alles in 1 keer hoeft en dat je een hele leven lang kunt blijven leren en ontwikkelen. Iemand is ooit te oud om te leren ;) .

Reconnective Healing en The Reconnection
dianne en eric pearl

Samen met Eric Pearl tijdens signeren van zijn boek juni 2011

The Reconnection kwam in 2010 op Dianne haar pad. Dit gebeurde door het ontvangen van 3 Reconnective Healing sessies, een zeer mooie ervaring. Tijdens het ontvangen van de eerste Reconnective Healing voelde ze al dat dit heel bijzonder was. Zonder eigenlijk precies te weten wat het was.  De ervaring met de krachtige frequenties van Reconnective Healing was zo sterk en na 3 sessies wist Dianne het zeker. Hier wilde ze meer over weten!

In zijn boek ‘The Reconnection, Heal Others Heal Yourself’ beschrijft Eric Pearl hoe hij met de krachtige helende frequenties, die hij later Reconnective Healing zal noemen, in aanraking is gekomen en hoe het zijn leven veranderde. Hij doet dit duidelijk en met humor.

Het Reconnection team Nederland op een beurs in 2015. Eric Pearl gaf hier een lezing over Reconnective Healing.

Tijdens het lezen van het boek besluit Dianne dat ze Reconnective Healing zelf wil leren. Het ‘toeval’ wil dat Eric Pearl en zijn team in juni 2011 naar Amsterdam komen. Ze volgt het seminar en op 12 juni 2011 mag ze zich Reconnective Healing® Practitioner noemen. Na het seminar, onderweg naar huis, besluit Dianne een eigen praktijk te beginnen. Ze zit vol energie en plannen. Op 17-06-2011 is Praktijk In Balance een feit.

In maart 2012 volg ze opnieuw een seminar voor het behalen van level III The Reconnection. Hierdoor mag ze, als Reconnection®-Certified Practitioner, de persoonlijke Reconnection faciliteren. Om dit te kunnen blijven doen. doet Dianne iedere twee jaar een examen. Over de verschillen tussen de Reconnective Healing® en The Reconnection® kun je hier meer lezen.

Praktijk In Balance

The Reconnection zet je versneld op je levenspad en daar is Dianne haar praktijk een goed voorbeeld van. Tot dat moment had ze nog nooit bedacht iets voor haar zelf te beginnen. Haar ontwikkeling gaat door en ze besluit een opleiding tot Mindfulness trainer te volgen, naast een eigen Mindfulness training. Zeer waardevol en aanvullend voor de praktijk. Sinds maart 2014 worden er ook Mindfulness trainingen in de praktijk gegeven, en kan er mee worden gedaan aan een meditatiegroep. Ook blijkt dat een combinatie van Mindfulness training en Reconnective Healing goed werkt.

Signeren van het boek Solomon Speaks tijdens seminar in Bunnik 2015

Tijdens een seminar in maart 2015 van The Reconnection® en Eric Pearl, neemt Dianne deel aan een Upgrade voor Reconnective Healing. Dit is nodig om het werk als erkend beoefenaar te kunnen doen. Dit heet in de praktijk een Reconnective Healing® Foundational Practitioner.

In 2016 volgt Dianne de opleiding Psychosociale basiskennis (PSBK).  Door het behalen van dit diploma voldoe ze aan de PLATO norm 2017 en is ze SNRO en CPION geaccrediteerd.  Per 1-1-2017 is ze ook aangesloten bij beroepsorganisatie CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) en erkend als CAT therapeut level 3 en val hiermee onder complementair aanvullende therapeuten. 

Sinds 2018, zet Dianne zich in als ambassadeur van The Reconnection®. Samen met collega’s proberen ze zoveel mogelijk mensen in Nederland kennis te laten maken met Reconnective Healing®. Iedereen kan dit werk zelf leren zonder ingewikkelde stappen, procedures of rituelen. Een impressie van het trainingsweekend in Amsterdam 2018.

 

Praktijk In Balance biedt mensen de kans meer rust en balans in het leven te (her)vinden. Door Reconnective Healing®, de persoonlijke Reconnection®, Mindfulness training en meditatie, krijg je de kans zelf een steentje bij te dragen aan jouw balans, heeldheid, welzijn, evolutie, gezondheid en geluk.

Jij wilt je toch ook goed voelen?