Dianne

Als klein meisje kwam ik voor de eerste keer in contact met energie healing. Ik zag hoe mijn tante haar handen bij een ander familielid op het hoofd legde. Diegene had op dat moment hoofdpijn, welke later verdwenen was. Op dat moment dacht ik:  – ‘dat’ is handig! ‘Dat’ wil ik later ook kunnen”. ‘Dat’ was Reiki.

In 1995 kwam ik weer in contact met Reiki doordat mijn dochter heel ziek werd. Mijn tante stuurde Reiki met meerdere collega’s. Vanuit Indonesië naar Nederland. Mijn dochter doorliep het hele protocol van de chemotherapie behandeling. Precies zoals het moest, wat uitzonderlijk was volgens de dokter. Alles is goed gekomen, ze is nu een gezonde jonge vrouw.

In die tijd begon ik met het lezen van de Celestijnse belofte van James Redfield en las artikelen over Reiki. In 1997 besloot ik (eindelijk) Reiki 1 te gaan leren bij mijn tante, die inmiddels Reiki Master is. In 1999 volgde Reiki 2. In de jaren daarop, heb ik mooie ervaringen meegemaakt en gezien dat energie healing werkt. Sinds september 2017 ben ik Reiki Master en kan ik cursussen geven om anderen Reiki te leren. 

Reconnective Healing en The Reconnection
dianne en eric pearl
Samen met Eric Pearl tijdens signeren van zijn boek juni 2011

The Reconnection kwam in 2010 op mijn pad. Dit gebeurde door 3 Reconnective Healing sessies te ontvangen, een zeer mooie ervaring. Tijdens het ontvangen van de eerste Reconnective Healing voelde ik al dat dit heel bijzonder was. Zonder eigenlijk precies te weten wat het was.  Deze ervaring was zo sterk en na 3 sessies wist ik het zeker. Hier wilde ik meer over weten!

In zijn boek ‘The Reconnection, Heal Others Heal Yourself’, beschrijft Eric Pearl hoe hij met deze energie in aanraking is gekomen. Hij doet dit duidelijk en humoristisch. Het heeft zijn leven drastisch veranderd.

Het Reconnection team Nederland op een beurs in 2015. Eric Pearl gaf hier een lezing over Reconnective Healing.

Tijdens het lezen van het boek besluit ik dat ik Reconnective Healing zelf wil leren. Het ‘toeval’ wil dat Eric Pearl en zijn team naar Nederland komen. In juni 2011 volg ik het seminar van Dr, Eric Pearl in Amsterdam. En op 12 juni 2011 mag ik me Reconnective Healing® Practitioner noemen. Na het seminar, onderweg naar huis, besluit ik een eigen praktijk te beginnen. Ik zit vol energie en plannen! Op 17-06-2011 start ik met Praktijk In Balance.

In maart 2012 volg ik opnieuw een seminar voor het behalen van level III The Reconnection. Hierdoor mag ik ook als Reconnection®-Certified Practitioner de persoonlijke Reconnection faciliteren. Als Certified Practitioner, dien je iedere twee jaar een examen af te leggen. Over de verschillen tussen de Reconnective Healing® en The Reconnection® kun je hier meer lezen.

Praktijk In Balance

The Reconnection zet je versneld op je levenspad en daar is mijn praktijk een goed voorbeeld van. Ik had tot dan nog nooit bedacht iets voor mezelf te beginnen. Sinds maart 2014 geeft ik ook Mindfulness trainingen en kan er mee worden gedaan met een meditatiegroep.

Signeren van het boek Solomon Speaks tijdens seminar in Bunnik 2015

Tijdens een seminar in maart 2015 van The Reconnection® en Eric Pearl, neem ik deel aan een upgrade. Hierdoor ben ik nu Reconnective Healing® Foundational Practitioner. The Reconnection® blijft zich ontwikkelen en mijn intentie is om daar aan mee te doen. Op die manier kan ik dit mooie werk professioneel blijven uitvoeren.

In 2016 heb ik de opleiding Psychosociale basiskennis (PSBK) gevolgd en voltooid bij Con Amore. Door het behalen van dit diploma voldoe ik aan de PLATO norm 2017 en ben ik SNRO en CPION geaccrediteerd. Dit is een goede aanvulling voor mij en mijn praktijk. Per 1-1-2017 ben ik aangesloten bij beroepsorganisatie CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten).

In september 2017 ben ik geïnitieerd als Reiki Master in de directe lijn van the Usui System of Natural Healing (Dr. Usui, Dr. Hayashi, Mrs. Hakata en tegenwoordig met Phyliss Lei Furumoto als Grandmaster).

Met Praktijk In Balance hoop ik mensen te kunnen helpen. Door het geven van Reiki, Reconnective Healing®; The Reconnection®; Mindfulness trainingen en meditaties. Om op welke manier dan ook meer rust en balans in hun leven te hervinden!