Als klein meisje kwam Dianne voor de eerste keer in contact met energie healing. Ze zag hoe een tante haar handen bij een ander familielid op het hoofd legde. Diegene had  hoofdpijn, welke later verdwenen was. Op dat moment was Dianne haar gedachte: ‘dat’ is handig! ‘Dat’ wil ik later ook kunnen”. ‘Dat’ was Reiki. 

In 1995 kwam Reiki weer op haar pad doordat haar dochter heel ziek werd. Er werd Reiki gestuurd door haar tante en collega’s. Vanuit Indonesië naar Nederland. Dianne haar dochter doorliep het hele protocol van de chemotherapie behandeling. Precies zoals het moest, wat uitzonderlijk was volgens de dokter. Ze is nu een gezonde jonge vrouw. 

In 1997 besluit Dianne de Reiki 1 cursus te gaan volgen bij haar tante, die inmiddels Reiki Master is in de traditionele afstamming van Usui Shiki Ryoho, (vertaald: Usui Systeem van Natuurlijke Heling). In 1999 volgt de Reiki 2 cursus. De jaren daarop deed ze veel mooie ervaringen op en ziet ze dat healing werkt. In 2017 volgt, na jaren van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, Reiki 3, en hiermee is Dianne Reiki Master in de rechte lijn van opvolgers van Mikao Usui in Usui Reiki Ryoho.


Reconnective Healing en The Reconnection

Reconnective Healing kwam in 2010 op Dianne haar pad. Na de eerste sessie voelde ze al dat dit heel bijzonder was. De ervaring met de krachtige frequenties  was zo sterk en na 3 Reconnective Healing sessies wist Dianne het zeker. Hier wilde ze meer over weten!

In het boek ‘The Reconnection, Heal Others Heal Yourself’, beschrijft Eric Pearl hoe hij met de krachtige helende frequenties, die hij later Reconnective Healing zal noemen, in aanraking is gekomen en hoe het zijn leven veranderde. Tijdens het lezen besluit Dianne dat ze naar een seminar van The Reconnection® wil om zelf practitioner te worden. Dianne volgt het seminar level I en II in Amsterdam en mag zich sinds 12 juni 2011 Reconnective Healing Practitioner noemen. Na het seminar, onderweg naar huis, besluit ze een eigen praktijk te beginnen. Ze zit vol energie en plannen. Op 17-06-2011 is Praktijk In Balance een feit.

In maart 2012 volgt het seminar level III The Reconnection. Hierna is Dianne ook The Reconnection Certified Practitioner, waarmee ze de persoonlijke Reconnection mag faciliteren. Om dit te kunnen blijven doen doet Dianne iedere twee jaar examen (over de verschillen tussen de Reconnective Healing en The Reconnection kun je hier meer lezen). In maart 2015 neemt Dianne deel aan een Upgrade voor Reconnective Healing tijdens een trainingsweekend van The Reconnection®. Ze mag zich dan Reconnective Healing Foundational Practitioner noemen, wat betekend dat ze een erkend beoefenaar is volgens de normen van The Reconnection®.

Sinds 2018, zet Dianne zich in als ambassadeur van The Reconnection®. Samen met collega’s proberen ze zoveel mogelijk mensen in Nederland kennis te laten maken met Reconnective Healing®. Iedereen kan dit werk zelf leren zonder ingewikkelde stappen, procedures of rituelen. Een impressie van het trainingsweekend in Amsterdam 2018.


Praktijk In Balance en opleidingen

The Reconnection zet je versneld op je levenspad en daar is Dianne haar praktijk een goed voorbeeld van. Tot dat moment had ze nog nooit bedacht iets voor haar zelf te beginnen. Haar ontwikkeling gaat door en ze besluit een opleiding tot Mindfulness trainer te volgen, naast een eigen Mindfulness training. Zeer waardevol en aanvullend voor de praktijk. Sinds maart 2014 worden er ook Mindfulness trainingen in de praktijk gegeven, en kan er mee worden gedaan aan een meditatiegroep. Ook blijkt dat een combinatie van Mindfulness training en Reconnective Healing goed werkt. 

In 2016 volgt Dianne de opleiding Psychosociale basiskennis (PSBK).  Door het behalen van dit diploma voldoet ze aan de PLATO norm 2017 en is ze SNRO en CPION geaccrediteerd.  Per 1-1-2017 is ze ook aangesloten bij beroepsorganisatie CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) en erkend als CAT therapeut level 3 en val hiermee onder complementair aanvullende therapeuten. Als lid van een beroepsorganisatie is er een verplichting te blijven bijscholen en hiervoor volgt Dianne in 2019 de opleiding ACT (acceptance en commitment therapy) een zeer waardevolle toevoeging om in de praktijk te gebruiken. Kleine bijscholingen zijn o.a. HSP en de Magie van Taal.

Praktijk In Balance biedt mensen de kans meer rust en balans in het leven te (her)vinden. Door Reconnective Healing®, de persoonlijke Reconnection®, Mindfulness, meditatie en Reiki krijg je de kans zelf een steentje bij te dragen aan jouw balans, heelheid, welzijn, evolutie, gezondheid en geluk.

Jij wilt je toch ook goed voelen?