Heb je het gevoel dat je niet volledig jezelf bent, zit je niet lekker in je vel, ervaar je stress of ben je continue vermoeid? Heb je klachten waarvoor geen duidelijke medische oorzaak is en die maar blijven of herhaaldelijk terugkeren?

In de reguliere zorg wordt er vooral gekeken naar de klachten die je hebt en hoe deze behandeld kunnen worden. Voor sommige is dit voldoende en helend, voor anderen kan het nodig zijn om te kijken naar de achterliggende oorzaak. Bij holistisch therapie wordt er gekeken naar de mens als geheel en niet alleen naar de klacht. Lichaam, geest en ziel staan op onlosmakelijke wijze met elkaar in verbinding en hebben invloed op elkaar. Klachten die zich uiten op het ene vlak, kunnen een oorzaak hebben op een ander vlak.

Als holistisch therapeut en coach kijk ik of er achterliggende oorzaken zijn bij ongemak en klachten, die we samen in balans kunnen brengen. Dit kan overigens prima in combinatie met reguliere zorg.


Wat kan je verwachten?

Het doel is om met behulp van verschillende methodieken alle niveaus samen in balans te brengen. Er zijn vijf holistische niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen) energetisch (energieblokkades, chakra’s ) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht).

Methodieken die kunnen worden ingezet zijn onder andere: Reiki, chakra healing, Sedona methode, innerlijkekind werk , klankschalen, edelstenen, inzichtkaarten, mindfulness, meditatie en andere methodieken die behulpzaam zijn tijdens het proces van heling.


Een voorbeeld van holistisch behandelen

Lichamelijk ervaar je bijvoorbeeld ongemak die zich uit in fysieke pijn, stijfheid, een ‘vastzitten’ waardoor je bewegingen beperkt zijn. Hoe lang heb je de pijn al? Waar zit de pijn, hoe uit de pijn zich?

Het kan zijn dat de oorzaak op mentaal vlak ligt. Je piekert, ervaart stress en draagt een situatie letterlijk mee in je lijf. Heb je overtuigingen die je zelfvertrouwen beïnvloeden? Klopt het wat je denkt? Hoe zou het zijn als je overtuigingen kunt loslaten?

Het kan zijn dat je emoties vasthoudt die als blokkades in je lijf zijn opgeslagen. Je kan bijvoorbeeld het gevoel hebben dat je niet voldoet, niet goed genoeg bent en hierdoor meer ‘moet’ bereiken dan een ander. Of dat je iets niet waard bent, het gevoel hebben dat je minder bent dan een ander.

We kijken naar je energieniveau. Wat kost je veel energie en wat levert je juist energie op? Waar lek je energie en waar houd je veel energie vast? Dit geeft je inzicht in waar je aandacht en dus ook je energie naar toegaat en hoe je dat anders kunt doen, hoe je zelf invloed hebt je energiebalans.

Vanuit spiritueel oogpunt is het interessant om dieper in te gaan op de oorzaak van de klacht. We maken allemaal pijn en verdriet mee in ons leven en dragen dit soms lang en onbewust mee in een rugzak, die op den duur bijna niet meer te tillen is. Waar ligt bij jou de oorzaak van deze last en belangrijker hoe kan je hem legen en afdoen?

Door alle deze niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel, samen in balans te brengen, behandel ik als holistisch therapeut dus niet slechts de klacht, maar juist de achterliggende oorzaak ervan.


Hoe ziet een behandelsessie eruit?

Tijdens een intakegesprek kijken we samen naar wat je nodig hebt. Aan de hand van een aantal vragen stellen we de hulpvraag vast. Daarna start ik met de sessie (of wanneer de intake apart is in een volgende sessie).

In deze sessie begin ik met een energetische behandeling om eventuele energieblokkades  in beweging te krijgen. Van daaruit kijken kijken we iedere volgende sessie verder naar wat je op dat moment het meest nodig hebt.

In een veilige omgeving mag je voelen, loslaten, vasthouden, keuzes maken, grenzen stellen, lief zijn voor jezelf. Allemaal in het tempo wat jij nodig hebt. Samen gaan we steeds een stukje verder en streven we op een liefdevolle manier naar de meest optimale balans die voor jou mogelijk is.


Wat zijn de kosten?

Een intakegesprek inclusief behandelsessie kost € 95,00 (de duur van deze sessie is ongeveer 1,5 uur).

Vervolgsessies zijn € 70,00 (de duur van deze sessies zijn ongeveer 1 uur).

Een los intakegesprek kost € 25,00 (de duur van dit gesprek is ongeveer 30 tot 45 minuten). 

algemene voorwaarden