De Reiki behandeling

Bij een Reiki behandeling lig je ontspannen op de behandeltafel, in voor jou makkelijk zittende kleding. De sessie duurt ongeveer een uur. Tijdens de sessie leg ik beide handen op diverse plekken van het lichaam en raak je daarbij zachtjes aan. Mocht je moeite hebben met liggen dan is er ook een mogelijkheid voor een stoelbehandeling.

Vooraf aan de sessie en na de sessie is er ruimte voor een gesprek. Verder hoef je niets te doen; openstaan voor de ervaring is voldoende. Na de sessie is het een aanrader om water te drinken, dit omdat het helpt de losgekomen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Reiki bestaat doorgaans uit meerdere behandelingen. De meest effectieve manier om Reiki goed zijn werk te laten doen, is om in de eerste week te beginnen met 3 of 4 behandelingen op opeenvolgende dagen. De week erop 3 behandelingen en daarna afbouwen naar 2 en 1 keer per week voor zolang je het nodig hebt.  Het is een advies en je mag natuurlijk zelf aangeven waar jouw behoefte ligt. Tijdens een intake wordt dit besproken.


Tarieven

Er zijn meerdere soorten Reiki behandelingen bij Praktijk In Balance. Een volledige Reiki behandeling (60-75 minuten) of wanneer liggen niet lukt, een volledige stoelbehandeling. Prijzen zijn inclusief intakegesprek.

 • Losse Reiki behandelingen € 65,00.
 • Korte stoelbehandeling 20-30 minuten € 35,00.
 • Pakketprijs voor 3 behandelingen € 175,00 (voor jou € 20,00 korting!)
 • Pakketprijs voor 6 behandelingen € 345,00 (voor jou € 40,00 korting!)
 • Pakketprijs voor 10 behandelingen € 550,00 (voor jou € 100,00 korting!)

NIEUW: Mindful Reiki behandeling met chakra balans test.

Bij deze behandeling krijg je voordat we beginnen een chakra balans test. Terwijl jij al op de behandeltafel hebt plaatsgenomen, kijk ik of jouw chakra’s (energiecentrums in je lichaam) in balans zijn. Hierna volgt een mindfulness oefening waardoor je al in een staat van diepere ontspanning komt. Hierdoor kan je de Reiki energie beter ervaren en opmerken in je lichaam én geest. Na de behandeling krijg je opnieuw een chakra balans test. Gegarandeerd dat je chakra’s meer in balans zijn!

 • Losse Mindful Reiki (MR) behandeling met chakra balans test € 75,00
 • Pakketprijs voor 2 x MR behandeling met chakra balans test en 1 normale behandeling € 195,00 (voor jou € 20,00 korting!)
 • Pakketprijs voor 2 x MR behandeling met chakra balans test en 4 normale behandelingen € 365,00 (voor jou € 40,00 korting!)
 • Pakketprijs voor 2 x MR behandeling met chakra balans test en 8 normale behandelingen € 570,00 (voor jou € 100,00 korting!)

Lees hier meer over de werking van Reiki.

Vergoedingen

Als erkend therapeut bij beroepsorganisatie CAT-complementair aanvullende therapeuten,  komen diensten van Praktijk In Balance in aanmerking voor vergoeding bij een aantal zorgverzekeraars. Het is altijd verstandig om bij je eigen zorgverzekeraar na te vragen wat ze vergoeden. Reiki valt onder energetische therapie.

 • CAT therapeuten nummer 20170127
 • AGB code Praktijk In Balance 90064381
 • AGB code Dianne de Groote 90105104

algemene voorwaarden