Reiki

Wat is Reiki

Reiki is een andere naam voor universele levensenergie. Het is eigenlijk gewoon de energie waaruit alles bestaat; alles in en om ons heen bevat deze levensenergie. Reiki is een techniek waarmee de beoefenaar zijn/haar handen op het lichaam legt en zo fungeert als kanaal waar de energie door heen stroomt. Er komt energie beschikbaar die je helpt om weer meer in balans te komen.

Reiki werkt op lichamelijk, geestelijk, spiritueel en emotioneel niveau en helpt blokkades op te heffen die zich in de loop van de tijd in je lichaam en geest hebben gevormd, door bijvoorbeeld heftige emoties, stress of andere oorzaken. Deze blokkades hopen zich op en blokkeren de vrije doorstroom van de levensenergie in je energiebanen, waardoor er klachten en ziekten kunnen ontstaan. Reiki zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen.

Reiki heelt de hele mens door de oorzaak van de klacht aan te pakken. Mensen ervaren, ondanks hun ziekte of de problemen die ze hebben, dat klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Mensen kunnen beter omgaan met hun situatie en gaan positiever denken, waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert.

Hoe werkt het

Reiki stimuleert het zelf-herstellend vermogen en geeft een innerlijk rust tijdens de behandeling. Meestal voel je de energie op de plekken waar de handen liggen, maar de Reiki gaat daar naartoe waar het nodig is en je kan het dan ook op andere plekken ervaren. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld warmte of koude sensaties ervaart of tintelingen voelt. Afhankelijk van de klachten zal de ene plek wat korter of langer dan de andere aangeraakt worden. De energie stroomt op natuurlijke wijze naar de plekken die het nodig hebben.

Reiki kan ondersteuning en verbetering brengen bij uiteenlopende klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn; rugpijn; buikpijn; maagklachten; slapeloosheid; huidproblemen; spierpijn; stress; somberheid; angsten; chronische pijnen en nog veel meer. Reiki kan je toepassen op allerlei klachten en situaties, omdat het zorgt voor rust, ontspanning en het opheffen van blokkades op lichamelijk, geestelijk, spiritueel en emotioneel niveau.

Reiki kan veilig worden gebruikt naast reguliere behandelmethoden. Het is belangrijk om te weten dat Reiki geen vervanger is voor de reguliere behandelmethoden, dokter of een andere therapeut, die iemand eventueel nodig heeft. Het is wel zo dat ook de reguliere geneeskunde inmiddels erkent dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn en Reiki kan je daarbij helpen!

De Reiki behandeling

Bij een behandeling lig je ontspannen op de behandeltafel, in voor jouw makkelijk zittende kleding. De sessie duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur, afhankelijk van de klacht(en). Tijdens de sessie leg ik beide handen op diverse plekken van het lichaam en raak je daarbij zachtjes aan. Het eerste gedeelte lig je op je rug en daarna zal je gevraagd worden je om te draaien. Mocht je moeite hebben met liggen dan is er ook een mogelijkheid voor een stoelbehandeling.

Vooraf aan de sessie en na de sessie is er ruimte voor een gesprek. Verder hoef je niets te doen; openstaan voor de ervaring is voldoende. Na de sessie is het een aanrader om water te drinken, dit omdat het helpt de losgekomen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Reiki bestaat doorgaans uit meerdere behandelingen, maar je bent zelf vrij om aan te geven hoeveel je er wilt. Mijn advies is om in de eerste week te beginnen met 3 behandelingen op opeenvolgende dagen. De week erop 3 behandelingen om de dag en daarna 4 weken 1 keer per week of voor zolang je het nodig hebt.

Tarieven

Er zijn twee soorten behandelingen bij Praktijk In Balance. Een volledige behandeling (60-90 minuten) of wanneer liggen niet lukt, een stoelbehandeling (30-40 minuten).

  • Een eerste Reiki behandeling inclusief intakegesprek kost € 70,00.
  • Vervolg afspraken zijn € 45,00 per behandeling.
  • Vervolg afspraken stoelbehandeling € 35,00 per behandeling.
Vergoedingen

Als erkend level 3 therapeut bij beroepsorganisatie CAT (collectief alternatieve therapeuten),  komen diensten van Praktijk In Balance in aanmerking voor vergoeding bij een aantal zorgverzekeraars. Zorg en zorgverzekeraars zijn continue in beweging, en vergoedingen zijn afhankelijk van de manier waarop je verzekerd bent. Daarom is het altijd verstandig om bij je eigen zorgverzekeraar na te vragen wat ze vergoeden.

Meer onder algemene voorwaarden

Reiki – een universele levensenergie die je aanraakt en helpt