Wat is Reiki

Reiki is een andere naam voor universele levensenergie. Het is eigenlijk gewoon de energie waaruit alles bestaat; alles in en om ons heen bevat deze levensenergie. Reiki is een techniek waarmee de beoefenaar zijn/haar handen op het lichaam legt en zo fungeert als kanaal waar de energie door heen stroomt. Er komt energie beschikbaar die je helpt om weer meer in balans te komen.

Reiki werkt op lichamelijk, geestelijk, spiritueel en emotioneel niveau en helpt blokkades op te heffen die zich in de loop van de tijd in je lichaam en geest hebben gevormd, door bijvoorbeeld heftige emoties, stress of andere oorzaken. Deze blokkades hopen zich op en blokkeren de vrije doorstroom van de levensenergie in je energiebanen, waardoor er klachten en ziekten kunnen ontstaan. Reiki zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen.

Reiki heelt de hele mens door de oorzaak van de klacht aan te pakken. Mensen ervaren, ondanks hun ziekte of de problemen die ze hebben, dat klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Mensen kunnen beter omgaan met hun situatie en gaan positiever denken, waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert.


Hoe werkt het

Reiki stimuleert het zelf-herstellend vermogen en geeft een innerlijk rust tijdens de behandeling. Meestal voel je de energie op de plekken waar de handen liggen, maar de Reiki gaat daar naartoe waar het nodig is en je kan het dan ook op andere plekken ervaren. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld warmte of koude sensaties ervaart of tintelingen voelt. Afhankelijk van de klachten zal de ene plek wat korter of langer dan de andere aangeraakt worden. De energie stroomt op natuurlijke wijze naar de plekken die het nodig hebben.

Reiki kan ondersteuning en verbetering brengen bij uiteenlopende klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, maagklachten, slapeloosheid, huidproblemen, spierpijn, stress, somberheid, angsten, chronische pijnen en nog veel meer. Reiki kan je toepassen op allerlei klachten en situaties, omdat het zorgt voor rust, ontspanning en het opheffen van blokkades op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau.

Reiki kan veilig worden gebruikt naast reguliere behandelmethoden. Het is belangrijk om te weten dat Reiki geen vervanger is voor de reguliere behandelmethoden, dokter of een andere therapeut, die iemand eventueel nodig heeft. Het is wel zo dat ook de reguliere geneeskunde inmiddels erkent dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn en Reiki kan je daarbij helpen!


Reiki en het belang van balans in je chakra’s.

Er zijn 7 belangrijke chakra’s ofwel energiecentrums in je lichaam. Deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Het zou ideaal zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief want dan zou je lichamelijk en geestelijk in balans zijn. Helaas is dit meestal niet zo.

Soms zijn chakra’s niet actief genoeg waardoor blokkades in de energie kunnen ontstaan en of zijn andere chakra’s juist overactief. Het is belangrijk dat je zorgt dat deze energie centrums steeds in balans zijn. Reiki kan op een eenvoudige manier de chakra’s in balans brengen waardoor de energie weer vrij kan stromen.

Nieuw is de Mindful Reiki behandeling met chakra balans test. Bij deze behandeling krijg je een chakra balans test. Terwijl jij al op de behandeltafel hebt plaatsgenomen, kijk ik of jouw chakra’s (energiecentrums in je lichaam) in balans zijn. Hierna volgt een mindfulness oefening waardoor je al in een staat van diepere ontspanning komt. Hierdoor kan je de Reiki energie beter ervaren en opmerken in je lichaam én geest. Na de behandeling krijg je opnieuw een chakra balans test. Gegarandeerd dat je chakra’s meer in balans zijn! Klik op onderstaande link voor informatie over de behandelingen en tarieven.

Reiki behandeling.