Een Mindfulness training bestaat uit 8 wekelijkse sessies en wordt op vele verschillende manieren aangeboden. De training kan in groepsverband of individueel gevolgd worden. Bij Praktijk In Balance krijg je ook een stukje theorie zodat je ook na het volgen van de 8 sessies de training Mindfulness zelfstandig kunt blijven beoefenen. Deze training is voor de rest van je leven, je kunt hierbij je werkboek en de opgedane kennis blijven gebruiken. Onder aan deze pagina vind je de datums van de trainingen.


Groepstraining

Een sessie duurt ongeveer 2,5 uur. Iedere sessie heeft een eigen thema. En bestaat uit een cognitief (theorie) gedeelte en bijbehorende oefeningen die je tijdens de sessie gaat uitvoeren. Tijdens de oefeningen gaat het vooral om gewoon ZIJN. Deze oefeningen zijn ook een voorbereiding voor de opdrachten die je thuis gaat uitvoeren. Houd er rekening mee dat je iedere dag ongeveer 45 minuten dient vrij te maken voor je ‘huiswerk’.

Aan het begin van iedere sessie kijken we samen even terug op de afgelopen week en bespreken we de ervaringen. Iedereen is vrij om te beslissen of je ervaringen met de groep wil delen of liever niet. Aanmelden


Duo-training

Je kunt ook voor een duo-training kiezen wanneer je de training samen met iemand wilt doen, bijvoorbeeld man en vrouw, met een vriend/vriendin, ouder met kind (vanaf 18). De voordelen hiervan zijn dat je samen iets moois onderneemt en elkaar na de training ‘scherp’ houdt, ook kijken we samen naar welke dag/tijdstip het beste past. Aanmelden


Individuele training

Het kan zijn dat je er tegen op ziet om de wekelijkse sessies in groepsverband te doen of dat het tijdstip niet uitkomt. In dat geval kun je voor de individuele training kiezen. De voordelen hiervan zijn dat alle aandacht voor jou is en dat we samen kijken naar welke dag/tijdstip het beste past. Een sessie duurt ongeveer 2 – 2,5 uur. De training ziet er verder hetzelfde uit als de training in groepsverband. Aanmelden


Groepstraining, duo-training en individuele training

Voor alle trainingen geldt dat je iedere dag de tijd neemt om aan je training te werken. Mindfulness gaat ook over uit je hoofd komen en ervaren wat er IS. Dit gaat vaak samen met weerstand, maar juist die weerstand zal je door de training verder helpen mindful te worden. Je gaat inzien dat wat er is, er gewoon mag zijn. Per sessie ga je iedere week een stukje dieper. Zo kom je steeds dichter bij je eigen kern, je eigen ZIJN. 

Door het volgen van deze training ga je de basisstappen van mindfulness doorlopen. Je leert de werkelijkheid accepteren zoals die is. Mindfulness zorgt ervoor dat problemen het leven niet langer beheersen, zodat er ruimte ontstaat voor vrede, geluk, rust en heling. Het zijn basisstappen omdat je zelf verantwoordelijk bent voor de rest van je leven. Maar als je eenmaal hebt ervaren hoe mindfulness voor je werkt, kun je dit nooit meer afleren. Als je geleerd hebt meer jezelf te zijn, kan en wil je nooit meer minder jezelf zijn.


Wanneer

Groepstraining (minimaal 3 aanmeldingen)

MINDFULNESS TRAINING 

Donderdagochtend (en 1 woensdagochtend) van 9.30 - 12.00 uur
26 april (woensdag), 4, 11 en 18 mei, 22 en 29 juni, 6 en 13 juli 2023 Deze training is VOL. De volgende training start eind september/begin oktober 2023.
Aanmelden via https://www.praktijkinbalance.nl/contact/ 

Start individuele training / duo-training:

Deze training plannen we samen in tijdens een intakegesprek en kan op ieder moment beginnen.

Bedrijfsmatig en op locatie:

Voor deze training plannen we een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact op.

Komen de datums niet uit? Neem even contact op om aan te geven welke dag/tijdstip voor jou goed uitkomt. Er wordt rekening mee gehouden in de planning van nieuwe datums/tijdstippen. 

Vragen en/of aanmeldingen kunnen via het contactformulier verstuurd worden. Trainingen worden gestart op basis van voldoende aanmeldingen.