Mindfulness training

De Mindfulness training bestaat uit 8 wekelijkse sessies. De training kan in groepsverband of individueel gevolgd worden. Mindfulness wordt op vele verschillende manieren aangeboden. Bij Praktijk In Balance krijg je ook een stukje theorie zodat je ook na het volgen van de 8 sessies van de training Mindfulness zelfstandig kunt blijven beoefenen. Het is een training voor de rest van je leven. Je kunt hierbij je werkboek en de opgedane kennis blijven gebruiken.

In groepsverband

Een sessie duurt ongeveer 2,5 uur. Iedere sessie heeft een eigen thema. En bestaat uit een cognitief (theorie) gedeelte en bijbehorende oefeningen die je tijdens de sessie gaat uitvoeren. Tijdens de oefeningen gaat het vooral om gewoon ZIJN. Bij iedere sessie zitten opdrachten waarmee je thuis gaat oefenen. Houdt er rekening mee dat je iedere dag ongeveer 45 minuten dient vrij te maken voor je ‘huiswerk’.

ademhalenTijdens het cognitieve gedeelte (de theorie) mag je lekker ontspannen liggen. Met de ogen gesloten, zodat je denken tot rust kan komen. Hierdoor kan je de theorie, die wordt voorgelezen, beter in je opnemen. Je hoeft alleen maar te luisteren. De oefeningen tijdens de sessie worden individueel uitgevoerd. Deze oefeningen zijn ook een voorbereiding voor de opdrachten die je thuis gaat uitvoeren. 

Aan het begin van iedere sessie kijken we samen even terug op de afgelopen week en bespreken we de ervaringen. Iedereen is vrij om te beslissen of je ervaringen met de groep wil delen of liever niet. Aanmelden

Duo-training

Je kunt ook voor een duo-training kiezen wanneer je de training samen met iemand wilt doen, bijvoorbeeld man en vrouw, met een vriend/vriendin, ouder met kind (vanaf 18). De voordelen hiervan zijn dat je samen iets moois onderneemt en elkaar na de training ‘scherp’ houdt, ook kijken we samen naar welke dag/tijdstip het beste past. Aanmelden

Individuele training

Het kan zijn dat je er tegen op ziet om de wekelijkse sessies in groepsverband te doen of dat het tijdstip niet uitkomt. In dat geval kun je voor de individuele training kiezen. De voordelen hiervan zijn dat alle aandacht voor jou is en dat we samen kijken naar welke dag/tijdstip het beste past. Een sessie duurt ongeveer 2 – 2,5 uur. De training ziet er verder hetzelfde uit als de training in groepsverband. Aanmelden

Groepsverband, duo-training en individueel 

Voor alle trainingen geldt dat je iedere dag de tijd neemt om aan je training te werken. Mindfulness gaat ook over uit je hoofd komen en ervaren wat er IS. Dit gaat vaak samen met weerstand, maar juist die weerstand zal je door de training verder helpen mindful te worden. Je gaat inzien dat wat er is, er gewoon mag zijn. Per sessie ga je iedere week een stukje dieper. Zo kom je steeds dichter bij je eigen kern, je eigen ZIJN. 

Door het volgen van deze training ga je de basisstappen van mindfulness doorlopen. Je leert de werkelijkheid accepteren zoals die is. Mindfulness zorgt ervoor dat problemen het leven niet langer beheersen, zodat er ruimte ontstaat voor vrede, geluk, rust en heling. Het zijn basisstappen omdat je zelf verantwoordelijk bent voor de rest van je leven. Maar als je eenmaal hebt ervaren hoe mindfulness voor je werkt, kun je dit nooit meer afleren. Als je geleerd hebt meer jezelf te zijn, kan en wil je nooit meer minder jezelf zijn.

Wanneer en waar
DEN OEVER (in eigen praktijk)
Groepstraining (minimaal 3 aanmeldingen):

Voorjaar 2018 
Dinsdagavond 19.30 - 22.00 uur: 10, 17 en 24 april, 8, 15 en 22 mei, 12 en 19 juni. (VOL) 

Zomer/najaar 2018
September datum*: dinsdag 11, 18 en 25 september, 2, 9 en 16 oktober, 6 en 13 november. Je kan je nu al aanmelden en *aangeven welke dag/tijdstip voor jou goed uitkomt. Dat wordt meegenomen in de planning van de nieuwe datums/tijdstip. Dus is dinsdag geen goede dag voor je, geef dit dan alsjeblieft aan.

Wil je eerder? Meld je dan gewoon aan, bij genoeg aanmeldingen kan de training, naar mogelijkheid, eerder starten.

*Individuele training / duo-training:

Deze training plannen we samen in tijdens een intakegesprek en kan op ieder moment beginnen.
*alleen in Den Oever


Bekijk hier de tarieven
SCHAGEN (op locatie) 
Groepstraining (minimaal 6 aanmeldingen): 

2018
Avondtraining van 19.30 - 22.00 uur: wordt ingepland bij genoeg aanmeldingen. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen via het contactformulier.

Bekijk hier de tarieven
Bedrijfsmatig een training volgen is ook mogelijk. In overleg kijken we naar de mogelijkheden.

Bekijk hier de tarieven

Vragen en/of aanmeldingen kunnen via het contactformulier verstuurd worden. Trainingen worden gestart op basis van voldoende aanmeldingen.

Het kan zijn dat de training al gestart is. En je niet wilt wachten tot de volgende training. Voel je vrij om om contact op te nemen. Bij voldoende aanmeldingen kan er dan gestart worden met een nieuwe groep. Wanneer je de training individueel wilt volgen, ben je natuurlijk ook vrij om contact op te nemen. We kunnen dan samen kijken naar de mogelijkheden.