Een Mindfulness training bestaat uit 8 wekelijkse sessies en wordt op vele verschillende manieren aangeboden. Bij Praktijk In Balance krijg je ook een stukje theorie zodat je na het volgen van de 8 sessies de training Mindfulness zelfstandig kunt blijven beoefenen. Deze training is voor de rest van je leven, je kunt hierbij je werkboek en de opgedane kennis blijven gebruiken.


Hoe ziet een training eruit?

Een sessie duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Iedere sessie heeft een eigen thema. En bestaat uit een cognitief (theorie) gedeelte en bijbehorende oefeningen die je tijdens de sessie gaat uitvoeren. Tijdens de oefeningen gaat het vooral om gewoon ZIJN. Deze oefeningen zijn ook een voorbereiding voor de opdrachten die je thuis gaat uitvoeren. Houd er rekening mee dat je iedere dag ongeveer 45 minuten vrij maakt voor je ‘huiswerk’. Aan het begin van iedere sessie kijken we samen even terug op de afgelopen week en bespreken we de ervaringen.

Alleen of met anderen?

Je kunt de training alleen of samen met anderen volgen. Belangrijk om te weten is dat wanneer je de training met anderen volgt je vrij bent om te beslissen of je ervaringen met anderen wilt delen of liever niet.

Aanmelden


Duo-training

Je kunt ook voor een duo-training kiezen wanneer je de training samen met iemand wilt doen, bijvoorbeeld man en vrouw, met een vriend/vriendin, ouder met kind (vanaf 18). De voordelen hiervan zijn dat je samen iets moois onderneemt en elkaar na de training ‘scherp’ houdt, ook kijken we samen naar welke dag/tijdstip het beste past.

Aanmelden


Tijdens en na de sessies

Het is belangrijk je tijdens de mindfulness training sessies (én daarna) iedere dag de tijd neemt om aan je training te werken. Mindfulness gaat ook over uit je hoofd komen en ervaren wat er IS. Dit gaat vaak samen met weerstand, maar juist die weerstand zal je door de training verder helpen mindful te worden. Je gaat inzien dat wat er is, er gewoon mag zijn. Per sessie ga je iedere week een stukje dieper. Zo kom je steeds dichter bij je eigen kern, je eigen ZIJN. 

Door het volgen van deze training ga je de basisstappen van mindfulness doorlopen. Je leert de werkelijkheid accepteren zoals die is. Mindfulness zorgt ervoor dat problemen het leven niet langer beheersen, zodat er ruimte ontstaat voor vrede, geluk, rust en heling. Het zijn basisstappen omdat je zelf verantwoordelijk bent voor de rest van je leven. Maar als je eenmaal hebt ervaren hoe mindfulness voor je werkt, kun je dit nooit meer afleren. Als je geleerd hebt meer jezelf te zijn, kan en wil je nooit meer minder jezelf zijn.

Mindfulness training aanmelden
Je kan je ieder moment aanmelden voor een mindfulness training. Ik neem dan contact met je op voor een intakegesprek. Samen kijken we dan naar je wensen en de mogelijkheden voor datums om de training te volgen.

Tarieven en Aanmelden
Bedrijfsmatig en op locatie:
Voor deze training plannen we een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. 

Neem contact op.