Hoi, ik ben Dianne en vertel je graag een stukje over mijn mooie reis met energiewerk die leidde naar het starten van Praktijk in Balance, waar ik met liefde mensen help vanuit een holistische visie. 

Als klein meisje kwam ik voor de eerste keer in contact met energiewerk. Dat gebeurde toen ik zag hoe mijn tante haar handen bij een ander familielid op het hoofd legde. Diegene had  hoofdpijn, welke later verdwenen was. Op dat moment was mijn gedachte: ‘dat’ is handig! ‘Dat’ wil ik later ook kunnen”. ‘Dat’ was Reiki. In 1995 kwam Reiki weer op mijn pad doordat mijn dochter heel ziek werd. Er werd Reiki gestuurd door mijn tante en haar collega’s. Vanuit Indonesië naar Nederland. Mijn dochter doorliep het hele protocol van de chemotherapie behandeling. Precies zoals het moest, wat uitzonderlijk was volgens de dokter. Ze is nu een gezonde jonge vrouw. 

In 1997 besluit ik de Reiki 1 cursus te gaan volgen bij mijn tante, die inmiddels Reiki Master is in de traditionele afstamming van Usui Shiki Ryoho, (vertaald: Usui Systeem van Natuurlijke Heling). In 1999 volgt de Reiki 2 cursus. De jaren daarop deed ik veel mooie ervaringen op en zie ik dat healing werkt. In 2017 volgt, na jaren van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, Reiki 3 en hiermee ben ik Reiki Master in de rechte lijn van opvolgers van Mikao Usui in Usui Reiki Ryoho (Phyllis Lei Furomoto – Reiki Master 1* – Reiki Master 2* – Reik Master 3* – Reiki Master 4 Dianne) *i.v.m. privacy noem ik hier niet de namen van de Reiki Masters.


Reconnective Healing en The Reconnection

Reconnective Healing kwam in 2010 op mijn pad. Na de eerste sessie voelde ik al dat dit heel bijzonder was. De ervaring met de krachtige frequenties  was zo sterk en na 3 Reconnective Healing sessies wist ik het absoluut zeker. Hier wilde ik meer over weten! In het boek ‘The Reconnection, Heal Others Heal Yourself’, beschrijft Eric Pearl hoe hij met de krachtige helende frequenties, die hij later Reconnective Healing zal noemen, in aanraking is gekomen en hoe het zijn leven veranderde. Tijdens het lezen besluit ik dat ik naar een seminar van The Reconnection® wil om zelf practitioner te worden.

In Amsterdam volg ik het seminar level I en II en wordt opgeleid door Dr. Eric Pearl en zijn team. Sinds 12 juni 2011 ben ik Reconnective® Healing Practitioner. Na het seminar, onderweg naar huis, besluit ik een eigen praktijk te beginnen. Ik zit vol energie en plannen. Op 17-06-2011 is Praktijk In Balance een feit. In maart 2012 volgt het seminar level III The Reconnection. Hierna ben ik ook erkend Reconnection® Certified Practitioner, waarmee ik de persoonlijke Reconnection mag faciliteren. Om dit te kunnen blijven doen doe ik iedere twee jaar examen (over de verschillen tussen de Reconnective Healing en The Reconnection kun je hier meer lezen). In maart 2015 volg ik nog een Upgrade voor Reconnective Healing, gegeven door Dr. Eric Pearl, in een trainingsweekend van The Reconnection®. Hierna mag ik mezelf Reconnective® Healing Foundational Practitioner noemen, wat betekend dat ik een erkend beoefenaar ben volgens de normen van The Reconnection®.

Sinds 2018, zet ik mij in als ambassadeur van The Reconnection®. Samen met collega’s willen we zoveel mogelijk mensen in Nederland kennis laten maken met Reconnective Healing®. Iedereen kan dit werk zelf leren zonder ingewikkelde stappen, procedures of rituelen. Een impressie van het trainingsweekend in Amsterdam 2018.


Praktijk In Balance en opleidingen

The Reconnection zet je versneld op je levenspad en daar  ben ik met mijn praktijk een goed voorbeeld van. Tot dat moment had ik nog nooit bedacht iets voor mezelf te beginnen. Mijn ontwikkeling gaat door en ik besluit een opleiding tot Mindfulness trainer te volgen, naast een eigen Mindfulness training. Zeer waardevol en aanvullend voor de praktijk. Sinds maart 2014 worden er ook Mindfulness trainingen in de praktijk gegeven. Het blijkt in de praktijk dat een combinatie van Mindfulness training en Reconnective Healing goed werkt. 

In 2016 volg ik de opleiding Psychosociale basiskennis (PSBK).  Door het behalen van dit diploma voldoe ik aan de PLATO norm 2017 en ben ik SNRO en CPION geaccrediteerd.  Sinds 1-1-2017 ben ik aangesloten bij beroepsorganisatie CAT  en erkend als CAT Vergoedbaar therapeut*. Als lid van een beroepsorganisatie is er een verplichting te blijven bijscholen en hiervoor volg ik in 2019 de opleiding ACT (Acceptance en Commitment Therapy) een zeer waardevolle toevoeging om in de praktijk te gebruiken. Kleine bijscholingen zijn o.a. HSP, de Magie van Taal, Ons zevende Zintuig, PTSS en Karakterstructuren.

In 2021 en 2022  word ik opgeleid tot Holistisch Therapeut en  Coach bij ZoMa opleidingen. In december 2022 is deze opleiding met een zeer goed afgerond en ben ik officieel Holistisch therapeut en coach.

*Per 1-1-2024 heb ik besloten niet meer vergoedbaar te zijn als therapeut en val ik onder CAT Complementair. Het voelde niet langer goed in het systeem van zorgverzekeraars vast te zitten.

Praktijk In Balance biedt mensen de kans meer rust en balans in het leven te (her)vinden. In een veilige ruimte mag je voelen, loslaten, vasthouden, keuzes maken, grenzen stelen, lief zijn voor jezelf. Samen volgen we een pad van bewust zijn van wat jou dichter bij jezelf brengt.

Jij wilt je toch ook goed voelen?