Ervaringen moet je beleven, je kunt ze niet bedenken.

Ik heb de 8 trainingen van Mindfulness gevolgd. Ik heb hier onwijs veel aan gehad en in geleerd. Ik vond het echt heel waardevol. Het is mooi omdat je dit je verdere leven toe kan passen. Een aanrader! 

Felicia


“Een burn-out was voor mij de reden om voor mindfulness te kiezen. Mindfulness meditatieoefeningen hebben mij meer rust gebracht. Meer rust in je hoofd, maar rust in je lijf. Het leren luisteren naar je eigen lichaam was ik volledig kwijt.

Dianne heeft mij geleerd te stoppen met rennen. Rennen voor anderen en jezelf daarin volledig kwijt raken. Je werk, je gezin, de maatschappij…het slokt je op. Door de oefeningen in te bouwen in je dagelijks leven, kom je weer met twee benen op de grond te staan.

Leren omgaan met je gedachten, heeft mij geleerd om niet te verdrinken in die gedachten. Een halt kunnen toe roepen aan dat stemmetje in je hoofd, je eigen ego. Bewust worden waarom je zoveel van jezelf eist, waarom je handelt zoals je handelt.

Door hier beter mee om te kunnen gaan, kun je meer bij jezelf blijven. Leven in het nu…meditatie…is dat niet zweverig? Nee, helemaal niet! Ik kan het iedereen aanraden om eens stil te staan bij het leven. Mild zijn voor jezelf, doen wat goed voor je voelt en stoppen met oordelen. En het lukt misschien nog niet altijd, maar je bewust wording is al een grote stap.

Niet bezig zijn met gisteren of morgen, maar genieten van vandaag!”

Ilse


“Eind mei van dit jaar kwam ik thuis te zitten met een burn-out en na jaren van pijntjes en pijnlijke gewrichten toch de “diagnose” fibromyalgie. Ik kan/wil je helpen zei Dianne, denk er maar eens over na. Aangezien ik zelf niet wist hoe hier uit te komen heb ik dit met beide handen aangegrepen. Ik ben begonnen met 3x een Reconnective Healing. Ik weet niet hoe vaak ik na een sessie de woorden heel apart heb gebruikt, maar echt hoe apart. Al de sensaties, gevoelens, reacties in en om je lichaam maar vooral het gevoel erna. Ik kon zelf geen potje groente open draaien door mijn pijnlijke vingers/handen; een kamer behangen verven of iets dergelijks, daar moest ik dagen voor “boeten”, maar het lukt me allemaal zelf weer zonder pijn. Iedereen zal het anders ervaren maar ik voelde me na 3 sessies echt al
stukken beter.

Naast deze 3 sessies volg ik ook de mindfulness training, een echte aanrader. Ik sta veel bewuster in het leven, door de trainingen benader ik de dingen anders en niet meer zo zwaar en moeilijk. Ik heb tijden het gevoel gehad van niet nadenken, niet zeuren gewoon glimlach opzetten en doorgaan. Door de training besef je dat je eigenlijk wordt geleefd door de gebeurtenissen in je leven en op de automatische piloot leeft, waardoor je vergeet te genieten van soms “kleine” dingen. Ik had ook de neiging om lang in mijn negatieve gevoel te blijven hangen, door er mindful naar te kijken kom ik hier nu veel sneller overheen. Ik geniet ook meer, kijk anders tegen bepaalde zaken aan, neem de tijd voor mezelf door te mediteren, en zie weer de mooie dingen om me heen.

Ik zal het missen op woensdag ochtend maar weet zeker dat ik het geleerde blijf toepassen. Iedereen zal het anders ervaren maar ik weet zeker dat als ik de Reconnective Healing en de Mindfulness training niet had gevolgd, ik niet zou zijn waar ik nu ben.

Dianne bedankt dat je mij, mezelf weer hebt teruggegeven!!!!”

xxx Evelien


“Mijn ervaring met de cursus mindfulness is dat ik veel bewuster in het leven sta en meer eigen keuzes maak vanuit mijn gevoel. Het gaat goed met mij en iedere dag doe ik de bodyscan. Ik laat mijn gevoel steeds meer spreken”.

Anoniem


“Ik heb de training Mindfulness als zeer fijn ervaren. Je kunt en mag jezelf zijn. En zelf bepalen waar de grens ligt, met wat je wel of niet wilt delen. Er heerst een ongedwongen sfeer. Je doet het echt voor jezelf.

Niet zwevend, gewoon zoals het is. Je krijgt door deze training te volgen handvatten om zelf zo mindful mogelijk te leven. Mocht je na verloop van tijd merken dat je niet meer zo mindful bent, heb je genoeg mogelijkheden geleerd om dit weer op te pakken. Je hebt verschillende oefeningen, bij iedereen past iets anders. En dit kun je elf kiezen wat bij je past.

Oftewel voor iedereen zou het goed zijn. En wat goed voelt onthoud je vanzelf.”

Judit


“Door mijn zusje aangemoedigd een cursus bij Dianne te volgen. Sceptisch erin gestapt, maar achteraf zeer blij met het ‘resultaat’. Ik ben gevoelig voor prikkels, wat er om mij heen gebeurd. Misschien wel hoog sensitief. Door geleerde methoden uit de cursus, kan ik hier beter mee omgaan, werken mijn filters beter. Ik word minder overweldigd door de buitenwereld, lijk minder snel gestrest. Ik heb een langere adem met anderen, en met mijzelf.

Door in het hier-en-nu te leven, kijk ik weer om mij heen en ben ik minder bezig met zorgen en gedachtes. Ik wil niet meer constant alleen zijn, omdat anderen en de buitenwereld mij teveel energie kosten. Ik hoef niet steeds op te laden, na een dagje weg. Misschien heb ik hierdoor, begin januari, wel mijn huidige partner eindelijk “gezien”. Hij liep al 4 jaar om mij heen, maar na de mindfulness cursus had ik er eindelijk oog voor. We zijn nu 6 maanden samen en ik denk dat het voor altijd is. Dankjewel Dianne.”

Freya


Hoi Dianne,

“Ik wil je nogmaals heel erg bedanken! Ik heb er wel echt wat aan gehad. Ik bekijk de dingen anders als wat ik eerst deed. Heel erg bedankt!!!”

Denise, 18 jaar


“Hierbij mijn ervaring van de mindfulness training. Het volgen van de training in duo verband heb ik als zeer prettig ervaren. De opdrachten met het bijbehorende huiswerk hebben mij direct bewust gemaakt van het mindful zijn. Deze training met de professionele begeleiding van Dianne is duidelijk en leerzaam. Ik heb de opdrachten die het beste bij mij passen dagelijkse in de praktijk gebracht.

Het is een cadeau aan mezelf”.

Groet, mevrouw Last


“De reden dat je nu deze recensie leest is omdat je interesse hebt voor het volgen van een mindfulness training. Mogelijk twijfel je, is het wel echt iets voor mij? Nou mijn antwoord is ja, ga deze training volgen. Dit heeft mij zoveel gebracht. Voordat ik aan deze training was begonnen, zei ik letterlijk “mediteren is niets voor mij, belachelijk dat iemand dat nodig heeft”. Maar door stress en een dreigende overspannenheid toch de stap gezet. Nu kan ik mij weer volledig ontspannen, heb niet meer het gevoel altijd “aan” te staan. Hele fijne ervaring zo’n training, heeft mij veel inzichten gebracht. Iedereen zou deze training moeten volgen…..het geeft je zo veel!”

Groetjes, Tamara


Hi Dianne,

Ik wilde jouw langs deze weg nog even bedanken, voor de training Mindfulness. Ik moet je zeggen dat ik niet zeker wist, voor ik eraan begon, of het iets voor mij was. Ik dacht dat het een vrouwen dingetje was. Zat ik er even naast. Ik heb er veel van opgestoken, en ben blij dat ik het gedaan heb .

De ontvangst en de rustgevende omgeving, samen met de informatie die ik heb geleerd zijn bij mij goed binnen gekomen, en hebben mij een stuk bewuster gemaakt. Ik zou iedereen die rust in zijn leven zoekt, jouw praktijk van harte aan willen bevelen.

En wens jouw alle geluk en wijsheid toe.

Groetjes Hans


Dianne,

“Bedankt voor de fijne dinsdagmorgens. Ik wist niet zo goed, wat ik zou verwachten bij de training “Mindfulness”. Het heeft mij verrast, maar ik vond het niet gemakkelijk. Wat ik geleerd heb, ga ik zeker toepassen in mijn leven.

Nogmaals bedankt.”

Lieve groeten, Gerrie


“Onlangs heb ik de training Mindfulness gevolgd bij Dianne. Ik was op het punt beland dat ik vast stond; had het gevoel niet meer voor en achteruit te kunnen. Na lang zoeken wat ik nu het beste kon doen kwam ik de mindfulness training tegen. Na me hier iets in verdiept te hebben heb ik meteen een afspraak gemaakt met Dianne.

Hierna ging alles snel, eerst heb ik 2 x een sessie Reconnective healing gehad, echt een aanrader!! Hier ben ik blanco ingestapt. Had geen idee wat ik ervan moest verwachten maar het resultaat was enorm, wat een energie. Toen de 8 wekelijkse training Mindfulness, dat is pas een eye-opener. Wat maken wij het ons eigenlijk allemaal moeilijk!

Door de training ben ik anders tegen zaken aan gaan kijken, wat een rust heeft dit gegeven. Mindfulness zou ik echt iedereen willen aanraden. Je hoeft geen reden te zoeken om dit te gaan doen. Ook als je al goed in je vel zit. Dit is zo’n verrijking in je leven! De combinatie van Reconnective Healing en Mindfulness is ook een echte aanrader!

Dianne nogmaals ontzettend bedankt voor het gegeven inzicht!”

Liefs Linda


“Na jaren van uitstel, er toch eindelijk voor gekozen om een Mindfulness cursus te volgen. En geen moment spijt van gehad. Dianne verzorgt de lessen op een open en enthousiaste manier. Hierdoor is het leuk om met deze materie aan het werk te zijn. Na het afronden van de cursus is er nog steeds een hoop (door) te leren. Maar ik merk nu al dat ik anders tegen dingen aankijk en zaken als ‘minder moeilijk’ ervaar. Het is voor mij de investering in tijd en geld zeker waard geweest en ik zou het iedereen aan bevelen.”

Maaike Tijsen – Hippolytushoef


“In oktober ben ik begonnen met de individuele training Mindfulness bij Dianne.De kennismaking met Dianne was goed, ook de ruimte waar de training wordt gegeven vond ik erg prettig. De eerste bijeenkomst was ook fijn, veel dingen “doen” en ervaren. Na de eerste bijeenkomst vloog het mij aan; ik moest zoveel oefeningen doen, red ik dat wel? ” Ik wil dit niet, ik ga afzeggen” was mijn gedachte. Na een telefoontje met Dianne ben ik gelukkig wel weer verder gegaan. Want juist dat “moeten” van mij, daar wilde ik vanaf.

De oefeningen zijn goed te doen, en als het niet lukt, is dat ook oké. Juist dan leer je accepteren.

Tijdens de training merkte ik dat de bijeenkomsten en de stof die erin behandeld wordt erg in balans zijn. Zo liep ik precies tegen de zaken aan, in een bepaalde week voorafgaand aan de bijeenkomst, waarin dit het onderwerp was. Alles viel op zijn plek.

Nu (januari) merk ik dat de training mij meer rust heeft gebracht. Ik “moet” niet meer zoveel van mijzelf. Ook pas ik de hele dag door de ademhalingstechnieken nog toe zodat ik weer in het “hier en nu” ben. Dan is de dag zoveel lichter en leuker! Thuis neem ik eerder de tijd om met mijn dochter te knutselen, en daar genieten wij beiden van! Eerder deed ik dit niet want ik moest de was nog doen, stofzuigen, boodschappen doen, strijken, etc. Nu doe ik het lekker wel en merk ik dat het strijkmoment er ook wel weer komt ;)

Echt een investering in jezelf!”

Yvette


“Door de cursus Mindfulness te volgen sta ik nu anders in het leven. Ik heb de stap om deze cursus genomen omdat het met name in mijn relatie niet goed ging. En dan vooral op communicatie niveau. Ook zat er oud zeer omtrent de beslissingen die ik door de jaren heen genomen had of juist niet. Dit zorgde nog steeds voor irritatie en teleurstelling.

Door het volgen van deze cursus kan ik nu heel anders om gaan met wat ik hoor; voel; ruik; proef en zie. Heb geleerd om anders tegen zaken aan te kijken. Door goed bij mijn gevoel te blijven heeft dat veel rust gegeven. Wat zijn nu 8 sessies op een mensen leven, want dit is hoe lang deze cursus duurt. Ik ging iedere keer vol verwachting naar een sessie toe en maakte graag het daar aan verbonden huiswerk. Iedere dag doe ik nog steeds diverse oefeningen en dat geeft mij een heel prettig gevoel.

De oefeningen gaan steeds makkelijker en soms van zelf. Ik wil Dianne dan ook heel graag bedanken voor het geven van deze cursus. Zij is een geduldige en betrouwbare docent geweest en ben dankbaar voor het resultaat. Ik zal de oefeningen blijven doen vooral omdat ik weet wat het mij oplevert”.

Leo Uijtendaal.


“N.a.v. een artikel over Praktijk in Balance op de site van Wieringernieuws heb ik een introductieavond gevolgd bij Dianne.

Mijn eerste ingeving was “dit is dus helemaal niets voor mij”…..ik was alles dat niet bij Mindfulness zou passen! Ik zou mezelf ontzettend veel geweld aan moeten/gaan doen door in zo’n training te stappen.

“Dat moet jij juist!”  Zei Dianne met een lach en ik dacht wat heb ik te verliezen dus meldde me aan.

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik er geen spijt van heb gehad. Iedere avond komen er zaken voorbij waarvan je zegt ja zo is het eigenlijk ook!

Na de 8 weekse training voel ik me op veel vlakken een ander mens. Ik doe dagelijks de bodyscan. Bij heel veel zaken sta ik nu echt stil. In plaats van dat ik ze aan me voorbij laat gaan of ze niet eens opmerk. Ik ben ook beter in staat om zaken te relativeren. Er niet meer vol in te klimmen zoals ik anders deed.

Ik kan het iedereen aanraden om 8 weken te boeken bij Dianne;  een investering in jezelf!”

A.F.L. Westerland man 52 jaar.


“In een stressvolle periode op mijn werk, kwam de cursus Mindfulness op mijn pad. Op dat moment niet helemaal duidelijk wat het in hield. Maar heel sterk het gevoel dat ik het moest gaan doen. Gesterkt door onze bedrijfscounselor die zei: “Iedereen zou deze cursus moeten doen ! “ gaf ik me op.

Acht weken lang iedere week nieuwe opdrachten, steeds gecombineerd met een ontspanningsoefening. De opbouw van de cursus is mooi. Heel bijzonder om te merken dat iedere opdracht je een stukje verder bracht. Aandachtig leven in het NU geeft zoveel rust en ontspanning.

Op mijn werk is de werkdruk zeker niet minder geworden. Maar door de cursus kijk ik er met andere ogen tegen aan. Ik ervaar geen stress meer. De bedrijfscounselor had gelijk, ook ik raad iedereen de cursus aan”.

Petra


“Ik heb het druk….Ik moet nog zoveel doen…… Dit waren mijn drijfveren om de cursus Mindfulness te gaan volgen. Ik was het zat… dat gestress. De eerste 2 lessen moest ik erin komen. Je moet leren luisteren naar je innerlijke en dat blijkt dus moeilijk te zijn. Na die 2 lessen gaat er een wereld voor je open. Het is allemaal heel realistisch en duidelijk. Hier volgen enkele voorbeelden:

Aandachtig met iets bezig zijnJe kunt de was opvouwen en tijdens het op vouwen (het is tenslotte een routine klusje) alvast bedenken wat je daarna allemaal kunt gaan doen. Prima, maar het is een hele aparte ervaring als je de was opvouwt en voelt hoe de verschillende stoffen voelen. Hoe het eruit ziet (bloemetjes, streepjes enz.) en hoe het ruikt. Je gelooft het waarschijnlijk niet maar daardoor vind ik de verschillende klusjes veel leuker om te doen. En heb ik meer tijd! Het is namelijk minder vol in mijn hoofd.

Ongelukkig voelen–> is dat ook zo? Je kunt je soms zomaar heel vervelend ongelukkig voelen. We hebben geleerd dat als je bij het NU blijft ( je bent in de huidige tijd), je (bijna) nooit ongelukkig bent. Het is heel prettig om de omslag van ongelukkig naar gelukkig te kunnen maken.

Iets onnuttig doenDeze oefening was de slagroom op de taart. Heerlijk. Ik had bedacht om te gaan breien. Het mocht niet een patroon worden of iets anders waaruit blijkt dat ik iets maak ! Dus ik maak niets… ik brei. Leuk, je breit en het wordt niets. Ik maakte minder steken en meer steken, maakte een gaatje en liet bewust steken vallen, enz. En dan de reactie van mijn man: Wat maak je. Antw: niets. Dat gezicht vergeet ik nooit meer.

Vraag: Maar je breit toch iets ? Antw: ja, maar het wordt niets. Ook dit gezicht vergeet ik nooit meer. Daarna heb ik uitgelegd, wat de bedoeling was van deze oefening. Deze oefening maakte veel bij mij los. Ik mag mijn creatieve stukje ook gebruiken en dat geeft veel energie”.

Alice


“Mindfulness. De cursus mindfulness heb ik als zeer welkom in mijn leven ervaren. Het vergt veel oefening en in het begin dacht ik, kan ik me dat wel eigen maken?

Doordat je zo teruggeworpen wordt op eigen gevoel, je natuurlijke ego, kom je erachter  wie je bent en waarom je doet zoals je doet. Dat de weg naar een doel toe belangrijker is dan het doel zelf. Dat problemen en zorgen door je eigen verhaal, problemen en zorgen worden.

Door hier met een open milde aandacht en zonder oordeel, naar te kijken, beleef je de wereld om je anders. De cursus mindfulness  heeft mij meer  inzicht en vertrouwen gegeven. En ja, ik pas het elke dag toe, het is me wel eigen geworden”.

T. Keijzer