Reiki zelf kun je eigenlijk niet ‘leren’, maar krijg je via een inwijding door een Reiki Master tijdens het volgen van een cursus. Bij de eerste graad krijg je daarna toegang tot meer levensenergie, die Reiki genoemd wordt. 

Bij het volgen van een Reiki cursus leer je wel hoe je deze universele levensenergie kunt gebruiken voor jezelf en anderen, tegelijkertijd maak je een enorme bewustzijnsontwikkeling door. Er vinden echte veranderingen plaats, je ervaart een persoonlijke groei die alleen maar goede kanten heeft. Door te leren hoe je deze energie kunt ontvangen en doorgeven, stimuleer je ook het zelf-herstellend vermogen. Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van healing die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.

Door de persoonlijke groei die Reiki teweeg brengt, krijg je steeds meer inzicht in jezelf. Daardoor kom je meer in je eigen kracht te staan en in contact met je eigen essentie van zijn. Er ontstaat balans, welzijn en heelwording. En daarmee kun je de universele levensenergie vanuit volledige liefde doorgeven. Door het geven van Reiki behandelingen kun je anderen ondersteunen in hun persoonlijke groei en bewustwording.


Reiki is voor iedereen

Echt iedereen kan Reiki in zijn leven toelaten en leren toepassen! Je hoeft geen speciale voorkennis te hebben of ‘iets’ te kunnen om aan de cursus deel te nemen. Alhoewel het wel raadzaam is om eerst zelf enkele Reiki behandelingen te ontvangen, omdat je dan simpelweg ervaart hoe de universele levensenergie aanvoelt.

In Reiki bestaan 3 graden waarbij elke graad zijn eigen niveau heeft. Iedere graad geeft de mate aan waarin je bent opgeleid en de sterkte van de energie die je ontvangen mag. Tijdens iedere graad ontvang je initiaties om je eigen energiekanaal verder open te zetten om de Reiki energie te laten integreren in je lichaam.

Leer meer over de cursus Reiki 1 en de vervolgcursus Reiki 2.